PrintFrendly

2013. augusztus 30., péntek

Hagyományos linzervirág

Ez az az aprósütemény, ami nem hiányozhat egyetlen ünnep alkalmával sem az étlapról. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból összeállítható, sokáig eltartható süti.

Hozzávalók kb. 21 virághoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
Továbbá:

  • Kis üveg sárgabaracklekvár fele
  • 1 ek porcukor

A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.
Erősen lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy tömör és egy lyukas linzerformával kiszaggatjuk a sütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas virágot.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea?
    Pihentetni nem kell a tésztát?Rögtön lehet vele dolgozni?Zsu

    VálaszTörlés
  2. Én is a pihentetés kérdezném. Olyan feleslegesnek tartom, pedig szinte minden linzer recept írja. Kipróbálom pihentetéssel és anélkül, ízén semmi különbséget nem vettem észre. De pihentetés nélkül sokkal könnyebb dolgozni a tésztával. Szóval akkor, mi ennek a pihentetés dolognak az értelme?

    VálaszTörlés