2013. augusztus 30., péntek

Hagyományos linzervirág

Ez az az aprósütemény, ami nem hiányozhat egyetlen ünnep alkalmával sem az étlapról. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból összeállítható, sokáig eltartható süti.

Hozzávalók kb. 21 virághoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
Továbbá:

  • Kis üveg sárgabaracklekvár fele
  • 1 ek porcukor

A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, vaj, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.
Erősen lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy tömör és egy lyukas linzerformával kiszaggatjuk a sütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas virágot.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea?
    Pihentetni nem kell a tésztát?Rögtön lehet vele dolgozni?Zsu

    VálaszTörlés
  2. Én is a pihentetés kérdezném. Olyan feleslegesnek tartom, pedig szinte minden linzer recept írja. Kipróbálom pihentetéssel és anélkül, ízén semmi különbséget nem vettem észre. De pihentetés nélkül sokkal könnyebb dolgozni a tésztával. Szóval akkor, mi ennek a pihentetés dolognak az értelme?

    VálaszTörlés