PrintFrendly

2023. február 27., hétfő

Juhtúrós hússal rakott karfiol

Egyik este készítettem ezt a könnyű, de nagyon ízletes és finom rakottast. Nem is tudtam csak egy gyors fotót készíteni, hisz várta a vacsorát az éhes család. Igazán jól sikerült, biztosan nem utoljára került az asztalunkra.
Hozzávalók kb. 4-5 személyre
*20 dkg basmati rizs
*1 közepes fej karfiol
*50 dkg darált sovány sertéshús
*pár ek olívaolaj
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk fűszerpaprika
*1 nagyobb paradicsom
*10 dkg krémes juhtúró
*2 ek tejföl
*10 dkg vékonyra szeletelt mozzarella
 
A rizsát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. A húst kevés felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Közben hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel. Amikor a hús már puha és a levét elfőtte, hozzáadjuk a juhtúrót és kevés tejfölt. Egy közepes méretű (22*38 cm-es) tepsibe rakjuk a karfiol rózsák felét, rákanalazzuk a kifőtt rizst, majd a húsos ragut. A tetejére sorba rakjuk a maradék karfiolt. Rákanalazunk kevés tejfölt és befedjük a felszeletelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése