Ez egy olyan csirkés fogás, amit gyakran készítek nagyobb
ünnepek, illetve családi összejövetelek alkalmával. Nagyon kedvelem, mert előre
megsüthető, hidegen szépen szeletelhető és dekoratív hidegtál is kialakítható
belőle.
Szép nagy adag, akár 6-8 felnőttnek is bőségesen elegendő. Kínálhatjuk
akár burgonyasalátával, de habos krumplipüré is illik hozzá.
Hozzávalók 1
őzgerinchez:
*2 nagyobb csirkemellfilé pár (80 dkg)
*0,5 kk só
*3 nagyobb tojás
*4 ek tejföl
*3 púpos ek liszt
*15 dkg trappista sajt
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
*25-30 dkg bacon szalonna
A sütőt előmelegítjük, egy őzgerincformát vékonyan
kikenünk zsírral.
A megtisztított csirkét apró kockára vágjuk,
lecsepegtetjük és meghintjük sóval.
A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, sóval, liszttel,
borssal, apróra vágott petrezselyem levéllel. Beleforgatjuk a húst, majd a
reszelt sajtból 10 dkg-ot.
A formát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy az őzgerinc
mindkét oldalán túllógjanak, és egy picit fedjék egymást. Belekanalazzuk a
tejfölös csirkét. Ráhajtjuk a túllógó szalonnákat, sőt teljesen befedjük a
kimaradt rész a maradék bacon csíkokkal.
Alufóliával lefedjük és 180 fokon alul-felülsütéssel 20
percet puhítjuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát és további 20 percet sütjük.
Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 20
percet még sütjük.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel ujjnyi
vastag szeleteket vágunk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Megcsinalom ezt a hidegtalat .
VálaszTörlésNagyom szepen koszonom .
Kedves egészségetekre :-)
Törlés