Lánykoromban minden nagyobb ünnepre készült kókuszkocka.
Anyukám megsütötte a lapot, az én feladatom pedig a forgatás volt. Eleinte piskótatésztát
használtunk, de az nagyon elázott, majd áttértünk a mézesre. Ez már tökéletesnek
bizonyult.
Nagy klasszikus, nagyon szeretjük. Ez szép nagy adag, sokáig el is
áll.
Tésztához:
*40 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*28 dkg cukor
*2 nagyobb tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*3 ek méz
*8 dkg margarin
*2 dl tej
Mázhoz:
*25 dkg porcukor
*25 dkg margarin
*3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*1,5 dl tej
*0,5 üvegcse rumaroma
Továbbá:
*25 dkg kókuszreszelék
A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk
sütőpapírral.
A cukrot a margarinnal, mézzel, vaníliás cukorral és a
tojásokkal simára keverjük.
Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel
lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük.
Nekem ez
kb. 30 perc volt.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és tetszés szerint kockára vagy
téglalap alakú szeletekre vágjuk.
A mázhoz vízgőz felett a porcukrot a margarinnal,
kakaóporral, tejjel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumaromát.
Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk.
A kihűlt tészta szeleteket gyorsan, hogy ne ázzanak
el nagyon, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.
Frissen még kicsit lágy, de másnapra egész szépen
megszilárdul.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Én is ezt a fajta receptet készítem, nekem is bevált!Nagyon szeretjük, szép napot kívánok! :)
VálaszTörlés