Sütős berkekben nagyon nagy sláger lett ez a kifli.
Mondanom sem kell, én sem tudtam kihagyni. Az első adag olyan gyorsan
elfogyott, hogy esélyem sem volt lefotózni. Így biztos voltam benne, hogy nem
utoljára sütöttem. Ma megint nekiláttam. Roppant egyszerű, hamar elkészül. Kívül ropogós, a belseje
puha és foszlós. Abbahagyhatatlan :-)
Hozzávalók 8
kiflihez:
*35 dkg finomliszt (esetleg +1 ek)
*1 tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2,5 dl tej (+1-2 ek lekenni)
*1 kk cukor
*2,5 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és
megszórjuk cukorral. Hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne
a sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt. Elkezdjük
kidolgozni. Ha nagyon ragadna, akkor adhatunk hozzá 1 evőkanálnyi lisztet.
Ezután a tésztából 2 gombócot formázunk.
Az egyiket lisztezett felületen tányér nagyságúra
elnyújtjuk, majd 4 cikkre vágjuk.
A cikkeket egyenként kb. 2 mm vastag háromszögekre
nyújtjuk.
A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, kifli
formára hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a hajtás
rész alulra kerüljön.
A többi tésztából is kifliket készítünk.
A sütőt előmelegítjük, egy kis tálba vizet teszünk az
aljába, addig letakarva hagyjuk a péksüteményeket kelni.
Lekenjük a tetejüket tejjel. 200 fokon alul-felülsütéssel
25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk hűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-)
TörlésNagyon jól néz ki! Ezt ki kell próbálnom!!! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen :-) Jó étvágyat kívánok hozzá!
TörlésNagyon jó recept, most sütöm a második adagot, viszont nekem 14 dkg liszttel több kell bele, mert különben a sok "folyadéktól" olyan, mint a nokedlitészta. 7 ek liszttel viszont tökéletes!
VálaszTörlésÉrdekes... Már többször készítettem, de ez a mennyiség jónak bizonyult.
TörlésA recept tokeletes, most csinaltam meg kovetve a receptet, azzal a kivetellel hogy kettot lekenes utan durvabb soval meghintettem...
VálaszTörlésJajj, de jó ötlet! Pont most látok neki a sütésnek, és ez az ötlet nagyon tetszik! Köszönöm! 😊
TörlésNagyon finom lett! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
TörlésKöszönöm a receptet. Egyszerű, gyors és finom! Egy nagy hibája van, gyorsan fogy!😃
VálaszTörlésNagyon gusztusos, holnap elkészítem.
VálaszTörlésNem kell keleszteni?
VálaszTörlésNem.
TörlésMegsütöttem recept szerint, de a külseje vastag, eléggé száraz és nem lett fényes, egyébként nagyon finom. Mit rontottan el? Addig fogom próbálni, amíg tökéletes nem lesz.
VálaszTörlésNagyon jó recept, nagyon finom kifliket sikerült készíteni. Másnap is finom.
VálaszTörlésKöszönöm a visszajelzést, örülök a sikerének :-)
TörlésNagyon finom lett, de kicsivel több só kell bele. Persze ez ízlés, illetve só fajtától is függ. A sütési idő viszont nálam 40 perc volt, akkor kaptam szép pirúlt kifliket!
VálaszTörlésPor élesztővel is el lehet készíteni? Abból mennyi kell bele? Köszönöm a választ előre is!
VálaszTörlésIgen, lehet. Egy csomaggal (7g) tennék bele.
TörlésÜdvözlöm!
VálaszTörlésMost csinálom kb.ötödször! Mindig nagyon finom! Dupla adagban szoktam csinálni, hogy két napig elég legyen. A dupla adagban a tejből nekem elég 3dl, mert úgy lesz jó a tészta. Minden mást valóban duplán rakom bele. Köszönöm ezt a remek receptet!
Örülök a sikerének, köszönöm a visszajelzést :-)
TörlésÉn is megsütöttem, és isteni finom lett !!! Ráadásul egyszerű és
VálaszTörléshamar elkészült. Nagyon örülök a receptnek !!!!
Kedves egészségetekre :-)
Törlés