Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz vagy hidegtál kísérőjeként is.
Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók 4
főre:
*1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
*2 egész nagy szál sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
*5,5 dkg porcukor
*0,5 tk só
*kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
*0,6 dl tej
*15 dkg majonéz
*2 ek almaecet
*1 citromból nyert 2,5 ek lé
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony
csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt
összekeverjük.
A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt
borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet
is.
Jól kikeverjük és a sárgarépás káposztára csorgatjuk.
Alaposan átforgatjuk.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól
összeérjenek.
Tálaláskor érdemes átkavarni, mert az öntet a saláta
aljára szivárog.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése