Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.
A kisasszony a joghurtos masszát készíti:
Az úriember a diós részt keveri:
Hozzávalók 8
főre:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor
*100g darált dió
*100g margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 közepes tojás
*250g görög joghurt (épp kekszes)
*50 ml tej
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk
margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a
sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint
a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk.
A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával
ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nagyon tündériek a gyermekeid, igazi kis konyhatündérek. A sütemény receptet pedig elmentettem, köszönet érte. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Éva :-)
TörlésA receptet olvasva jó lehet a süti,én még tennék bele reszelt citromhéjat.El fogom készíteni,mert nagyon szeretem a diós sütiket.
VálaszTörlésA dióshoz inkább a fahéjpor illik ! :)
TörlésEgy süteményhez az illik, amit belerakunk és szeretünk. Mindig rakom a diós süteményhez citromhéjat is, mert én is szeretem. Persze illik hozzá a fahéj is, azt viszont nem mindenki szereti erős aromája miatt.
VálaszTörlésEz pontosan így van :-)
Törlés