Hozzávalók 4 főre:
- 2 közepes csirkemell filé
- 1,5 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 10 dkg liszt
- 2 közepes tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 5-6 ek olaj
A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Ha
vastagabbra sikerül kicsit kiklopfolhatjuk.
Bedörzsöljük a zúzott fokhagymával és egy tálkában felöntjük
annyi tejjel, hogy ellepje. Meghintjük sóval, borssal és hagyjuk állni pár
órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát,
a reszelt parmezánt és 1 nagy csipet sót, amit jól összeforgatunk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a papírt
lekenjük vékonyan olajjal.
A sütőt előmelegítjük.
A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk
róla a tejet.
Megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a sajtos morzsában.
Az olajos tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske
olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas
konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.)
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 30 perc
alatt megsütjük.
Félidőben egyszer megfordítjuk a husikat.
Nagyon guszta és igen praktikus így elkészíteni! Még eddig én sem sütöttem ilyen módon:)
VálaszTörlésKedves Éva, mindenképpen megéri kipróbálni. Örülök, hogy én is megcsináltam. Egyáltalán nem száradt ki, nagyon finom, omlós volt a hús ezzel a módszerrel.
Törlés