Hozzávalók 4 főre:
Pöttyös karajhoz:
- 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
- 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
- 1 tk só
- 1 tk fokhagyma granulátum a nyereményből
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
Továbbá:
- 2 tojás
- 1 kis fej lila hagyma
- 7 dkg száraz kolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 rúd kígyóuborka
- Pár db koktélparadicsom
A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony
pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack
kolbászokat.
Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.
A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma
granulátummal.
A tepsibe fektetjük.
Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet
puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.
Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és
megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony
szeleteket vágunk.
Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág
alakú süti szaggatóval kinyomjuk.
A kolbászt karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát
karikára vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és
tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.
Szívesen lettem volna vendég nálatok. Minden olyan szépen van elrendezve a tálon, hogy már a látványától is éhes lesz az ember. Tényleg tökéletes vendégváró, gondolom, hogy hamar elfogyott.
VálaszTörlésKöszönöm, valóban hamar leürült a tál :-)
Törlés