Hozzávalók:
- 1 közepes, de zsenge cukkini
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt feketebors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 2 ek tejföl
- 1 ek lenmag (elhagyható)
A cukkinit alaposan megtisztítjuk, ha elég zsenge, nem
szükséges a magos részt és a héját eltávolítani. (Én előbbit akkor sem
szeretem, ha még pici magokat tartalmaz, ezért azt kivágtam.)
A reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Egy serpenyőben 2 ek olajat felhevítünk, majd pár perc alatt
megpirítjuk rajta a cukkinit.
Ha kicsit meghűlt, turmixgépbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk,
rákanalazzuk a krémes tejfölt, beletesszük a fokhagymát és pépesítjük.
Belekeverjük a lenmagot.
Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Pirítós kenyérre kenve tálaljuk.
Kb. 4-5 nagyobb szelet kenyérre elegendő ez a krém.
Jó ötlet cukkini felhasználásra!
VálaszTörlésKöszönöm, érdemes kipróbálni :-)
Törlés