Az idei termés nagyon szépnek ígérkezik, az első adag befőtt már az üvegekbe került.
Kínálhatjuk bundás- és sült húsokhoz, lehet saláták és sütemények alapanyaga is.
Hozzávalók:
- 2,3 kg cékla (megtisztítva 2 kg)
- 2 ek ecet (10%-os)
- 6-10 ek cukor
- 2 tk reszelt torma
- 0,5 tk Na-benzoát
A céklákat alaposan megmossuk, és egy fazékba téve
felengedjük vízzel.
Fedő alatt puhára főzzük.
Hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk.
A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni. )
A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni. )
A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megkóstoljuk, ha nem túl édes, nem túl ecetes, ízesíthetjük még.
Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
Sót nem is teszel bele, Andika?? Évi
VálaszTörlés