Kaptam Anyukámtól egy pogácsa receptet, mégpedig egy
sütőporosat. Kicsit hitetlenkedtem, mert nekem a hajtogatott és élesztős
változat a kedvencem, de csak hajtott a kíváncsiság. Az a legjobb benne, hogy
nincs semmi pihentetés, az egész munka vele kb. 15 perc és a többit a sütő
végzi. Ami azt jelenti, hogy bő háromnegyed óra alatt egy nagy tepsi pogácsa
készül el. Nagyon kellemesen csalódtam, mert egy puha belsejű, a sajttól
ropogós tetejű finomságot kaptam és még tojás sem kell hozzá. Mindenkinek
nagyon ízlett, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára készült nálunk.
Hozzávalók:
*40 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 tasak sütőpor
*1 púpos ek tyúkzsír (kb. 5 dkg)
*1 nagydoboz kefir (33 dkg)
*15 dkg sajt a tetejére
A lisztet egy tálba elkeverjük a sóval, a sütőporral. Hozzáadjuk
a zsírt, (ami lehet akár sertés, vagy kacsa, vagy mangalica is) a kefirt.
Jól összedolgozzuk. Ha kicsit ragacsos, akkor lisztezett
felületen átdolgozzuk.
Majd ujjnyi vastagra elnyújtjuk. Egy kisebb pogácsa
szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk egy kevés helyet hagyva a
pogácsák között.
A tetejüket bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 perc alatt megsütjük. (Nekem ennyi idő alatt lett szép barna a sajt a tetején.)
A Facebookon is megtaláltok.
Tetszik a recepted természetesen a pogi is! Mentem majd kipróbálom!
VálaszTörlésJó étvágyat kívánok hozzá :-)
TörlésTojással kenjük le a tetejét ugye?köszi.
VálaszTörlésNem szükséges. Én nem kentem le és így is szuper lett :-)
TörlésKöszönöm ezt a gyors és finom receptet , pontosan a leírás szerint készítettem tökéletes lett és valóban vetekszik az élesztővel készült pogácsával, de nagyon gyorsan elkészült :)
VálaszTörlésKedves Andrea!
VálaszTörlésKöszönet neked és Anyukádnak a finom receptért.
Nagy kedvenc lett.Kisfiam imádja!
Szép hétvégét kivánok!
Balázsné Kata Kecskemétről
Már sül, a nyers tészta állaga kiváló lett, én 2/3 arányban teljes kiőrlésű lisztből gyúrtam, meglátjuk milyen lesz!
VálaszTörlés