A receptet köszönöm szépen Gátiné Juhász Angélának.
Hozzávalók kb.
30 db fánkocskához:
*20 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*1 tasak vaníliás cukor
*2 csapott ek cukor
*2 közepes tojás
*15 dkg kefir
*2-3 dl olaj a sütéshez
A lisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a
sütőport, a sót, a cukrokat.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a kefirrel.
A két részt jól összeforgatjuk.
Olajat forrósítunk, majd egy teáskanál segítségével kis
fánkokat szaggatunk bele. Érdemes először olajba mártani a kanalat, majd minden
fánk után tisztára törölni, mert ekkor válik le róla könnyen a tészta.
A fánkocskák közepes lángon szépen megsülnek, maguktól
meg is fordulnak.
Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges
olajat lecsepegni.
Porcukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Biztos finom
VálaszTörlésValóban az :-)
Törlés