Nagyon egyszerű, hamar elkészül.
Nem túl édes és a dió kedvelőinek igazi csemege.
Hozzávalók kb. 24 db kiflihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*4 tojás
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*12 dkg dió
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk
vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába
forgatjuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk
a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval
egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nagyon finom, szeretjük!
VálaszTörlésIgen, mi is nagyon :-)
TörlésNagyon tetszik! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésÉdesanyám kedvenc süteménye volt!🙂
VálaszTörlésKöszönöm, jól néz ki, ki fogom próbálni. 🙂
VálaszTörlésNagyon guszta! Anyukám nagyon szerette sütni!Én is kipróbálom.
VálaszTörlésSzia. A szaggatásnál a lemaradt rèszek mennyisège nagy? Hogy csináltad? Olyan gyönyörű.
VálaszTörlésSzia, egyáltalán nem sok a leeső rész. Egy pogácsa szaggató vagy egy pohár is jó hozzá. Megkezded az egyik végén és csak szaggatod a tepsi másik végéig.
TörlésKöszönöm ès imádom. Ügyes vagy nagyon gusztusos.
VálaszTörlés