- 0,5 kg krumpli
- 1 tk só
- kevéske bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 leveskocka
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a
krumpli.
Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, és beledobjuk a
leveskockát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon
megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos
kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük
(hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
A krumplikockákat egy pár kanál zsiradékon megpiritgatom , nem pirosra , csak üvegesre sütöm. Teszek bele egy kis fej aprora vágott hagymát , egy kanálnyi lisztet , 2-3 szál zellerzöldet, pirospaprikát, és vizzel felengedve , egy levekockával izesitve puhára főzöm. Ha megfőtt teszek bele egy pohár tejfölt . Piritott szalonnával tálalom
VálaszTörlésKöszi, hogy megírtad a Te receptedet :-)
TörlésKóstoljátok meg úgy,hogy a végén beledobtok egy leveles lestyán szárat! :) Mennyeivé teszi!
VálaszTörlés