Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 kk só
Szószhoz:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 2,5 dl natúr paradicsomlé
- 0,5 kk só
- 1 csipet cukor
- 1 csipet bors
- 1 kk morzsolt oregánó
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 púpos ek liszt
Feltéthez:
- 15 dkg trappista sajt
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 0,5 kápia paprika
- 2 kis fej lila hagyma
- 1 doboz konzerv kukorica fele
- 20-25 dkg maradék lepirított csirkemell
Tepsihez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot
és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat,
majd a felfutott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
Amíg kelt a tészta, előkészítjük a szószt és a feltétet.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A paprikákat és a
paradicsomot karikára, a lila hagymát csíkokra vágjuk. A konzerv kukoricát
átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.
A szószhoz a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon
üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és beleszórjuk a
fűszereket.
A lisztet fokozatosan belehintjük és csomómentes, sűrű
szósszá főzzük.
Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk
liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi
méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
Lekenjük a szósszal. Rárakjuk a csirke darabokat, meghintjük
a sajt 1/3-val.
Rászórjuk a kukoricát, szépen elrendezgetjük rajta a kétféle
paprikát, a paradicsomot és rászórjuk a lila hagymát, majd befedjük a maradék
reszelt sajttal.
Csak addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése