Nekem mindenképpen illett hozzá a fokhagymás mártogatós. Kicsit elszámítottam magamat és az utolsó muffin fedésére már kevéske tészta jutott, de kapott bőven reszelt sajtot.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tojás
- 15 dkg trappista sajt
- 2 nagy csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 5 dkg margarin
- 2,2 dl tej
- 12 brokkoli rózsa (kb. 15-20 dkg)
- 2 dkg margarin a formák kikenéséhez
A brokkolit sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük,
leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A muffin formát vékonyan kikenjük margarinnal.
A liszteket egy tálba öntjük és elkeverjük a sütőporral.
A tojást egy másik edénykébe ütjük, sózzuk, borsozzuk,
belekanalazzuk a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított
fokhagymákat), hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró margarint,
belereszelünk a sajtból 10 dkg-ot. Jól összekeverjük.
A lisztes és a tojásos részt összeforgatjuk.
Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejet és sűrű masszává
keverjük.
A tésztából teszünk a muffin sütő mélyedéseibe 1 kisebb
evőkanálnyit, majd belenyomjuk a brokkoli rózsát. Végül befedjük a maradék
tésztával.
Inkább több masszát hagyjunk befedni a brokkolit.
Legvégül a maradék reszelt sajttal megszórjuk a muffinok
tetejét.
175 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
A formában hagyjuk pár percet hűlni, majd szépen kitudjuk
fordítani a muffinokat belőle.
Kívül ropogós, belül puha sütikék lettek.
Kívül ropogós, belül puha sütikék lettek.
Fokhagymás mártogatós illik hozzá, amit úgy készíthetünk,
hogy 2 dl
tejfölbe zúzunk 1-2 fokhagymát, meghintjük egy csipet sóval és borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése