Hozzávalók 3 főre:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg szezámmag
- Olaj bőven a sütéshez
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk,
a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan
benne hagyhatja.
(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én
egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.)
A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz
szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a
másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba
szórjuk a szezámmagot.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a
fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Friss zöldségekkel kínáljuk.
Akit nagyon zavar a tömény szezámmag bunda, nyugodtam
használhat fele-fele arányban zsemlemorzsát és szezámmagot a forgatáshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése