PrintFrendly

2013. augusztus 13., kedd

Szezámmagos bundában sült cukkinikarikák

A rántott cukkini egyik változata ez az étel.
Hozzávalók 3 főre:
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 kk só
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg szezámmag
  • Olaj bőven a sütéshez
 A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.)
A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a szezámmagot.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Friss zöldségekkel kínáljuk.
Akit nagyon zavar a tömény szezámmag bunda, nyugodtam használhat fele-fele arányban zsemlemorzsát és szezámmagot a forgatáshoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése