Gyors fordítás és már reszeltem is a cukkinit. Nagyon hamar kész volt, bő egy óra alatt. Először azt gondoltam, elég rá egy kis porcukor, de meggondoltam magamat, lesz ami lesz, kikavarom a citrommázat. Milyen jól tettem. Így az igazi! A citrommal nagyon passzol a mákos íz. Isteni lett, mindenkinek jó szívvel ajánlom, míg tart a cukkini szezonja.
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
- 40 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 5 dkg egész mák
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 dl olaj
Tetejére:
- 25 dkg porcukor
- 1 közepes citrom leve
Tepsihez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény,
rajta hagyhatjuk.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a
közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit
kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot
és a sütőport.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk
kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól
elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom
levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.
Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen
szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése