Hozzávalók 2 főre:
- 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
- 1 kk só
- 2 kk házi készítésű fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek olaj a tepsibe
- 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe
- 1,5-2 dl kefir
- 5 dkg reszelt trappista sajt
A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni,
megszórjuk sóval.
A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.
A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket és meghintjük a borssal.
Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc
alatt elősütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapát szerű konyhai eszközt
használni, mert a halfilé könnyen törik.
Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk
az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.
A kefirt egy tálkába öntjük. Az elősütött szeleteket
megforgatjuk benne, óvatosan, ne törjenek szét. Majd az előkészített jénaiba
fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk és a reszelt sajttal befedjük a
halakat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával
meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is
ízesíthetik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése