Hozzávalók 12 főre:
- 2 óriási fej vöröshagyma
- 4 ek zsír
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek házi darált paprika
- 3 kk só
- 0,5 bors
- 0,5 kk piros arany
- 2 kg krumpli
- 20 dkg fodros kockatészta
- 50 dkg füstölt pulyka virsli
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A meghámozott krumplit
nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre
pároljuk.
A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált
paprikát, sót, borsot, majd beleforgatjuk a krumplit.
Felöntjük vízzel és lefedve addig főzzük, míg a krumpli már
majdnem puha.
Ekkor beleszórjuk a tésztát, belekarikázzuk a virslit és
mindent puhára főzünk.
Melegen, csemege uborkával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése