Hozzávalók 3 főre:
- 25 dkg spagetti tészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb zsenge cukkini (kb. 25 dkg)
- 1 kk só
- 2 nagy csipet bors
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
A cukkinit alaposan megtisztítjuk, a két végét levágjuk.
Héjastól a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A szalonnát csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
A megpirult szalonnákat kiszedjük a zsírból és rádobjuk a
lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a szerecsendiót és belekeverjük
a fokhagymakrémet ( vagy rázúzzuk a fokhagymát).
Addig pirítjuk, míg a leve szinte teljesen elfő.
Ráöntjük a tejszínt és pár perc alatt összerottyantjuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, hagyjuk lecsöpögni.
A lecsöpögött tésztát a tejszínes cukkinival összeforgatjuk. Itt még nyugodtan megkóstolhatjuk és fűszerezhetjük, ha még szükséges.
Melegen, a pirított szalonnával gazdagon megszórva kínáljuk.
Akik elkészítették:
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése