Hozzávalók 4 főre:
- 8 kisebb szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg sós ropogós (ropi)
- Olaj bőven a sütéshez
- Kb. 1 kg krumpli
A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és
meghintjük sóval.
A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy
ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.
Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a
másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a
sós ropogós kerül.
A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a
tojásban, végül a ropogós panírban.
Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat
barnára sütjük.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony,
kb. 4 mm
vastag szeletekre vágjuk.
Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk.
Bő, forró olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Sóval meghintjük és a husival melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése