Áztatott kenyér helyett már rég saját, házi készítésű zsemlemorzsát
használok, a férjem így szereti, és küllemre is szebbek a golyócskák.
Külön morzsába pedig nem szoktam forgatni. Már több alkalommal készítettem nagyobb mennyiségű masszát, megformáztam
a golyókat, egy tálcára téve beraktam a mélyhűtőbe 1,5 órára, és már
kész is volt a saját készítésű mirelit fasírt, amit az idő letelte után
kivettem, és egy zacsiba tettem.
Így bármikor este, ha nincs időm főzni, csak kiveszek pár darabot, megsütöm, és már is van meleg vacsora.
Így bármikor este, ha nincs időm főzni, csak kiveszek pár darabot, megsütöm, és már is van meleg vacsora.
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 2 tojás
- 8 ek zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 tk házi fokhagymakrém vagy 2-3 gerezd fokhagyma
- késhegynyi bors
- olaj a sütéshez
Egy
tálba a darált húshoz adjuk a két egész tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket.
Alaposan
összedolgozzuk.
Nagyobb
diónyi golyókat formálunk, kicsit ellapítjuk.
Forró
olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai
papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése