Nagyon szeretjük a főzelékeket, főleg a tökből készültet és azt is jó sok friss kaporral. Amikor még zsenge a kertben a kapor, mindig fagyasztok le finomra vágva, így ha télen, vagy idényen kívül szükségem van rá, akkor mindig rendelkezésre áll. Most fokhagymás fasírtgolyó készült hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
1kggyalult tök
2
púpos ekliszt
3
ek olaj
1tk őrölt pirospaprika
2tksó
1
késhegynyi bors
3dltejföl
2 tk
kapor vagy egy kis csokor friss
A gyalult tököt egy tálba tesszük. Nagyon
kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5
dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk,
borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. A kaprot megtisztítjuk, és apróra vágjuk,
majd beleszórjuk a főzelékbe. A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a
tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük. Folyamatosan kevergetve beleöntjük a
rántást, majd hagyjuk felforrni.
Úúúú de szeretem, de rajtam kívül senki a családból és itt ahol élek nincs is tök... Ezt a tányért így ahogy van szívesen bevállalnám ;)
VálaszTörlésSzívesen megkínálnálak ;-)
Törlés