Hozzávalók 3 főre:
- 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy tk só
- 1 csipet bors
- 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 tojás
- 1,6 dl tej
- olaj a sütéshez
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a
fűszereket.
A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát
felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az
átmosott konzerv kukoricát.)
A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és
alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd
egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára.
Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése