Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
- 1 borsónyi csípős Piros Arany
- 15 cm hosszú snack száraz kolbász
- 1 tojásból készült házi csipetke fele
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit
meghámozzuk, közepes kockára vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd
rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk.
Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.
A kolbászt vékony karkára vágjuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a
kolbászt.
Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése