Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tasak sütőpor
- 2 tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 25 dkg margarin
- 3 ek tejföl
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a
paprikát, sütőport.
Hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű margarint, a
tejfölt és belereszeljük a sajtot.
Alaposan összedolgozzuk.
Kisebb diónyi golyókat formálunk.
A tallérsütőt jól felforrósítjuk.
A golyónyi tésztákat beletesszük és mindkét oldalukat 1-1
perc alatt közepes lángon megsütjük.
Nem számoltam meg, mennyi tallér lett belőle, de jó nagy adag.
Egy maroknyi tésztát betette a fagyasztóba próba gyanánt. Most kiderül, hogy fagyasztható-e a tészta. Később elmondom a tapasztalataimat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése