Hozzávalók:
- 3 kg paradicsom (feldolgozás előtt mért súly)
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- 1 késhegynyi Na-benzoát
A
paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás és zöld részeket
eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy
fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük, így könnyebben leválik
majd a héja.
Még
melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
A
levet visszatesszük főni, beleszórjuk a bazsalikomot és az oregánót. A főzési
idő attól függ, hogy milyen sűrűségű paradicsomlevet szeretnénk kapni. Én most
közepes lángon, néha-néha megkavarva 1 órát főztem.
Elzárjuk
a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
Előre
kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése