Hamar össze lehet állítani és a korongok szaggatása és vagdalások ellenére is ment szaporán a dolog. Annyi volt a gondom, hogy a tejföl nagy evőkanálnyira sikeredett és elég ragadós lett a tészta, de tettem még hozzá 2 ek lisztet és akkor már könnyebben tudtam vele dolgozni.
Sütőporossága ellenére finom lett, nem szívta meg magát sok olajjal sem.
Hozzávalók 10 rózsafánkhoz:
- 35 dkg liszt
- 1 tasak Váncza-sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 3 ek tejföl
- Olaj bőven a sütéshez
- Porcukor a szóráshoz
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan
összedolgozzuk.
Lisztezett felületen vékonyra, kb.3-4 mm vastagra nyújtjuk.
4 különböző méretű, lisztbe mártott pogácsa szaggatóval
azonos mennyiségű korongokat szaggatunk.
Minden korongot egy éles késsel bevagdalunk.
A legnagyobb koronggal kezdve egymásra rakjuk a négy
különböző méretű tésztát. Közben a korongok közepét kicsit megkenjük vízzel,
hogy összeragadjanak.
Legvégül az ujjunkkal középen összenyomjuk.
Bő olajat forrósítunk, majd a fánkokat belerakjuk. Közepes
lángon, gyakran megfordítva világos barnára sütjük a rózsákat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nagyon szépek lettek, gratulálok:))
VálaszTörlésÖrülök hogy részt veszel az utolsó játékban,de remélem nem utoljára sütöttél a blogból.
Szeretettel várlak máskor is:))
Köszönöm szépen Mónika :-) Sok finomság tetszik a blogról, lesz még folytatás :-)
TörlésElőzőnap ellehet készíteni ,? Meddig áll el ?
VálaszTörlésInkább frissen finom.
Törlés