Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobb krumpli
- 1 leveskocka
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára.
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.
A vizet leöntjük a borsóról, majd jó 1 l vízzel felöntjük,
beletesszük a krumplit, a kockát, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
Legalább 50 percig fedő alatt főzzük.
Ez alatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret
leragadni.
Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.
Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd
forraljuk fel.
Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat vagy csak tükörtojást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése