Hozzávalók 4 főre:
- 1 közepes zeller
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 dl főzőtejszín (20%-os)
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a zellert, krumplit,
vöröshagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a
zellert és a krumplit, átforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a megtisztított fokhagymát, a leveskockát,
beleszórjuk a sót, borsot.
Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt beleöntjük, és újra felforraljuk.
Melegen, levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése