Hozzávalók:
Mérőedénynek a tejfölös poharat használtam.
Tésztához:
- 1 pohár (30 dkg) liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 púpos tk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 3 tojás
- 1 pohár cukor (20dkg)
- 1 pohár (3,3 dl) tejföl
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 20 kisebb szem szilva
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 ek liszt
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepestől picit nagyobb méretű tepsit (24*39 cm)
kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.
A sütőport elkeverjük a lisztben a fahéjjal és a
szegfűszeggel együtt.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb
fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos-fűszeres lisztet és
alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.
A szilva fél szemeket élével szép sorban a masszába
nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Finom, mentem és megsütöm! Van nekem is egy nagyon jó szilvás pitém, amikor kéred leírom!! Üdv. Évi
VálaszTörlés