Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg gyenge-bab
- 1 kisebb babérlevél
- 1 púpos kk só
- 2 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 2 csapott ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 dl tejföl
A babot alaposan megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban
főni.
Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót
és a borsot.
A lisztet elkeverjük az olajjal egy kis lábasban. Kis lángon
világosra pirítjuk. Kevéske, kb. 0,5
dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a
fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal
merünk a rántásba és az egészet a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése