Hozzávalók:
- 5 kg szilva (magozva és tisztítva)
- 2 kg cukor
- 5 tasak Dzsemfix Szilvához
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és apróbb
darabokra vágjuk, esetleg ledaráljuk, vagy merülő mixerrel pépesítjük.
A szilvát egy fazékba öntjük, amihez hozzáadjuk a cukrot, a
dzsemfixet és kevergetés mellett felforraljuk.
Hagyjuk 3 percig forrni. A habot leszedjük.
Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük, lezárjuk
és 5 percre fejre állítjuk.
8 db 7dl-es és egy kisebb üveget töltött meg ez a szilva mennyiség.
Guszta nagyon...Én a lekvárfőző lábasomat ecettel átöblintem beleteszem a kimagozott szilvát és betolom a sütőbe....150 fok légkeveréssel. Néha keverek rajta egyet és ha már jól kiengedte a levét botmixerrel ösrszeapítom.
VálaszTörlésAddíg "sütöm", míg a leve nagyrészét el nem veszíti.
Kicsi cukor és dzsemfix a legvégn és utána üveg és tótágas.... :) Ez nem annyira macerás, nem kell annyit kevergetni.
Köszönöm szépen a tippet, legközelebb én is kipróbálom :-)
Törlés