Hozzávalók 4 főre:
- 8 nagyobb, érett körte
- 1 tk citromlé
- 2 ek cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük.
Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje és ráöntjük a citromlevet.
Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és
puhára főzzük.
Merülő mixerrel pürésítjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
A leves levéből a tejszínbe kanalazunk, hogy ne legyen
hideg, majd a levesbe öntjük.
Hagyjuk felforrni.
Langyosan, vagy jól behűtve, fahéjjal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése