Hozzávalók 4 főre:
- 2 egész csirkecomb
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 tk házi fokhagymakrém)
- 1 kk só
- ½ kk őrölt bors
- 20 dkg brokkoli
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 púpos tk liszt
A megtisztított csirkecombokat lefilézzük, apróra kockázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, majd a húst rádobva fehéredésig
pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, rázúzzuk a fokhagymát (vagy belekanalazzuk a házi fokhagymakrémet) és felöntjük annyi
vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük.
A brokkolit nagyobb rózsákban, sós vízben pár perc alatt
éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
Ha a hús puha és a leve elfőtt, ráöntjük a tejszínt,
rászórjuk a lisztet és besűrítjük.
Elzárjuk alatta a lángot.
A brokkolit apróbb rózsákra szedjük, (én a vastagabb szárát
levágtam) és óvatosan a tejszínes csirkéhez keverjük.
Kifőtt makaróni tésztával, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése