Hozzávalók 3 főre:
- 50 dkg krumpli
- 1 tojás
- 6 púpos ek liszt
- 1 tk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 5 dkg sajt
- olaj a sütéshez
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn
pépesre reszeljük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, a sót, borsot,
és belekanalazzuk a házi fokhagymakrémet.
Alaposan összekeverjük.
Lereszeljük a sajtot.
Egy serpenyőben felhevítünk 1 tk olajat, és egy kanállal
merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk.
(Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
Az egyik oldalát pár percig sütjük, majd megfordítjuk és
rászórunk némi reszelt sajtot, majd a másik oldalát is sütjük 3 percig. Amíg
sül a másik oldal, a sajt pont szépen ráolvad.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat
elszivárogni.
Melegen, friss zöldségekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése