Sajnos most nincs friss kapor a kertben, de a szezon közepén lefagyasztottam egy jó nagy adagot és ez most igazán jól jött.
Hozzávalók 14 buktához:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 8 dkg margarin
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 csokor friss kapor
Tészta kenéséhez:
- 4 dkg olvasztott margarin
- 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy
evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a
vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás
sárgáját és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
Amíg kel, a túrót egy tálba öntjük és egy villával alaposan
összetörjük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat, jól összekeverjük.
A kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük és egy éles késsel apróra
vágjuk, majd a túrókrémbe forgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és
téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
Egyforma méretű téglalapokra vágjuk, nekem most 14 db lett.
A túrós tölteléket elosztjuk a tésztákon.
A téglalapok rövidebbik végét mindkét oldalról felhajtjuk,
majd az egyik hosszabbik oldalát ráfordítjuk a buktára.
Az oldalát a tészta széléhez csípjük.
Kikent és kilisztezett tepsibe (24*38 cm) rakjuk a buktákat
egymástól picit távolabb, mert még nőni fognak.
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre
letakarjuk egy konyharuhával, hagyjuk átgőzölni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése