Hozzávalók 6 főre:
- 3 nagyobb alma
- 3 nagyobb körte
- 10 szem szilva
- 1 nagy csipet só
- 3 ek cukor
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a körtét és az almát
meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A szilvákat kettévágjuk, és a
magjukat kiemeljük.
A gyümölcsöket egy fazékba tesszük és felöntjük annyi
vízzel, ami ellepi.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.
Addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Merülő mixerrel pürésítjük.
Merülő mixerrel pürésítjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves
levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás
cukrot és pár perc után elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése