Hozzávalók 3 főre:
- 1 kg krumpli
- Olaj bőven a sütéshez
- 1 nagy csipet só
A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk.
A formázó szeletelő késsel vágunk egy szelet krumplit.
Majd
elfordítva a zöldséget 90 fokkal újra vágunk egy szeletet. Így kapjuk a rácsos
szeleteket.
Az olajat felforrósítjuk.
A krumplikat konyhai papírtörlőre téve hagyjuk, hogy a víz
lecsöpögjön.
A forró olajba tesszük, majd nagy lángon ízlés szerinti barnaságig sütjük.
Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat
elszivárogni.
Meghintjük sóval.
Ha ropogósabb szeleteket szeretnénk, hagyjuk még barnábbra
sülni, nálunk a gyerekek miatt marad ilyen világos, mert ők jobban kedvelik a puhább krumplit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése