Általában a kertben termett piros paprikák (kápia, kaliforniai, pritamin) válnak alapanyaggá.
Pici bébiételes üvegekbe töltöm, így a felbontott üvegcse nem foglal sok helyet a hűtőben.
Hozzávalók:
- 2 kg piros húsú paprika ( Feldolgozás előtti súly. )
- 2 púpos ek só
- 1 tk Na-benzoát
A paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, csíkokra
vágjuk és ledaráljuk tiszta húsdarálón.
Odatesszük főni, beledobjuk a sót és forrástól számítva 10
perc múlva elzárjuk.
Belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
9 apró üveget töltött meg ez a paprika mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése