A délutáni kávához vagy teához ideális kísérő.
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 3 púpos ek tejföl
- 10 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg margarin
- 1 tk liszt
Szóráshoz:
- 2 ek porcukor
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót
és a sütőport.
Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot,
belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint.
Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval,
cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit (30*38 cm) kikenünk margarinnal,
majd megszórjuk liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát kettévesszük.
Az egyiket lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére,
majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi
oldalán.
A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta.
A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben
szeletelhetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nagyon guszta a süteményed és igen finom lehet! Jó recept, nekem is van egy kedvenc túrós süteményes receptem ami szintén édesanyám kedvence volt!
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Éva, tényleg nagyon finom.
VálaszTörlés