Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 kk só
- 2 ek margarin
- 1 tojás sárgája
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1,4 dl spenótpüré (ez megfelel egy 450 g-os fagyasztott püré 1/3-ának)
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
- 2 dkg margarin a lekenéshez
- 2 ek tej a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját, a
sót, a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat és alaposan
kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Az egyikhez adjuk a spenótpürét.
Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele
5 evőkanál lisztet.
Jól összedolgozzuk.
Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1
óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb püspökkenyérformát (35*11*7,5 cm) kikenünk
olajjal.
Mindkét tésztát, közel azonos méretre kinyújtjuk, a forma
hosszához igazítva.
A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával
kicsit egymásra simítjuk és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formába.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb. 10 percre letakarjuk
egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk
teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése