Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 0,5 kk őrölt fekete bors
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
A húst és a vöröshagymát alaposan megtisztítjuk, mindkettőt
felkockázzuk.
A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd a mellet
rádobjuk és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk, és ha a hús
megpuhult, elfőtte a levét, ráöntjük.
Ha kellőképpen besűrűsödött, elzárhatjuk.
Kifőtt tésztával, melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése