Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
Túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 50 dkg erdei gyümölcsös joghurt
- 10 dkg porcukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak étkezési zselatin (25 g)
- 15 dkg málna
Díszítéshez:
- 5 dkg málna
- Pár db csokicsepp
- Mentalevél
Egy 23*7 cm kapcsos tortaforma aljára vágunk sütőpapírt és
kibéleljük vele a formát.
A kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a
porcukrot, a vaníliás cukrot, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan összedolgozzuk, és a formába nyomkodjuk.
A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrokat, és
összekeverjük.
A zselatint egy tálkába szórjuk, 1 dl langyos vízzel elkeverjük
és felforraljuk.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a túrós masszához keverjük.
A megtisztított málnát óvatosan a túrós rétegbe forgatjuk és
a kekszes alapra simítjuk.
Pár óra hosszára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben
pihentetjük.
Másnap levesszük róla a csatot és feldíszítjük málna
szemekkel, csokicseppel, és mentalevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése