Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csapott kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- olaj bőven a sütéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek
cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot,
a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtjuk.
Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval
kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a
tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük
mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve, bármilyen ízesítésű lekvárral
kínáljuk.
Akik elkészítették:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése