Hozzávalók 8 szendvicshez:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 6 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
Lekenéshez:
- 1 egész tojás felverve
Formázáshoz:
- Egy műanyag ravioli készítő
Szendvics elkészítéséhez:
- Vaj megkenni a zsemlét
- Felvágott, sajt
- Uborka a fejnek és a lábaknak
- Majonéz és 2 db egész bors a szemeknek
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 tk cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék
tejet fokozatosan adagolva kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8
egyenlő részre osztjuk.
Zsemléket formálunk a tésztadarabokból.
A ravioli készítőt egyesével minden zsemlére rányomjuk. Ne
sajnáljuk, nyomjuk rá erősen, mert sütéskor így is megemelkednek.
A zsemléket két tenyerünk között kicsit sodorjuk meg, hogy
magasodjanak, mintha korongoznánk.
Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.)
Ott még addig kelesztjük, míg bemelegszik a sütő.
Lekenjük felvert tojással.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt
hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Megkenjük vajjal, megtöltjük szalámival és sajttal.
Vékony uborka szeleteket vágunk a fejnek és a lábaknak.
A szemet kialakítjuk a majonézből és borsból.
De jópofa! Nagyon ötletes... A kisfiam mostanában nem valami jó étvágyú, de ezt a szendvicset biztos szívesen elmajszolná... :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, sajnos a mi kisfiúnk is elég rossz étvágyú, ezért kell cselekhez folyamodni. Szerencsére a kisebb gyerek mindenevő :-)
Törlés