Hozzávalók 10 db stanglihoz:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 tk só
- 5,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg margarin
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- 7-8 dkg trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot,
beleszórjuk a sót és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró
tejben, majd a liszthez adjuk a maradék tejjel, a tojás sárgájával, a margarinnal
együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a
duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 10
egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Ezek kb. 10*15-20 cm
nagyságúak.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt
alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert
még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit
lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd
megszórjuk reszelt sajttal.
k
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon finom lett. Valószínűleg máskor is el fogom készíteni. :)
VálaszTörlésKedves egészségetekre!
TörlésNagyon jó a recept! Nagyon finom és könnyű! Én kiegészítettem 3 ek burgonyapehellyel és 1 ek olajjal, így még puhább lesz a tészta. Illetve nagyon szeretem a füstölt sajtot, így a tetejére tettem egy kis füstölt mozzarellát bekeverve trappista sajttal. :) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)
TörlésMár vagy 1/2 éve el mentettem ezt a receptet,de mindig halogattam a meg sütését.Ma rászántam magam végül.
VálaszTörlésEnnél finomabbat régen ettem,pedig fogyózom és március óta nem ettem kenyér félét,de ennek nem tudtam ellenállni!
Az egész család ezt majszolta az ebéd után,sem az ízével,sem az illatával nem tudtak betelni!
Nagyon köszönöm a fel töltését!Már bánom hogy nem előbb próbáltam ki!
Szerintem ez lesz egy nagy kedvencünk,heti szinten!💖💖💖
Kedves Ágica,
TörlésIgazán örülök a sikerének, köszönöm hogy megírtad.
Nálunk is nagy kedvenc :-)
További kellemes sütögetést kívánok!
Andi
Már többször is megsütöttem. Nagyon finom lett, a férjem kedvence. Köszönöm a receptet! További jó munkát! Ica
VálaszTörlés